Scroll Top
OTKUP NEKRETNINA - kupujemo kuće, stanove zemljišta , poslovne prostore

Blog o nekretninama

6 niskorizičnih strategija ulaganja u nekretnine

6 NISKORIZIČNIH STRATEGIJA ULAGANJA U NEKRETNINE

Kao investitor u nekretnine, uvijek morate zapamtiti jednu stvar: svaka vrsta strategije ulaganja uključuje rizik. Imajući to na umu, dobra je praksa naučiti više o niskorizičnim strategijama ulaganja u nekretnine. Možda ćete otkriti da oni pružaju savršenu ravnotežu rizika i potencijala zarade.

U nastavku donosimo šest niskorizičnih strategija ulaganja u nekretnine.

1. Financiranje nekretnina Crowdfundingom

Crowdfunding otvara vrata širokom rasponu investitora za sudjelovanje u nekretninskim projektima putem online platformi prilagođenih korisnicima. Smanjuje prepreku zbog velikih početnih iznosa, dopuštajući manjim ulagačima sudjelovanje na tržištima nekretnina kojima tradicionalno dominiraju veći igrači.
Crowdfunding također potiče uključenost zajednice u projekte, stvarajući prilike za zajedničko ulaganje i zajednički uspjeh.

Zašto je ovo niskorizično

Crowdfunding za nekretnine smanjuje individualni rizik raspodjelom ulaganja na veliki broj suradnika. Ovaj kolektivni pristup ublažava financijski udar na bilo kojeg pojedinačnog ulagača, čineći ga sigurnijom opcijom za one koji su oprezni s ulaganjima s visokim ulozima.

Za koga je ovo najbolje

Crowdfunding je idealan za nove ili male ulagače koji traže ulazak na tržište nekretnina bez značajnog kapitala. Također je prikladan za one koji preferiraju pristup ulaganju usmjeren na zajednicu, dopuštajući zajedničko donošenje odluka i rizik povezan s njima.

2. Zajedničko ulaganje u nekretnine

Zajedničko ulaganje u nekretnine uključuje udruživanje sredstava od više investitora za kupnju jedne nekretnine, često veće i skuplje od tipičnih pojedinačnih ulaganja.

Ova metoda omogućuje investitorima pristup prilikama za nekretnine visoke vrijednosti bez snošenja cjelokupnog financijskog tereta. Zajedničko ulaganje u nekretnine također pruža prednost profesionalnog upravljanja, smanjujući financijsko opterećenje pojedinačnog investitora i manjim zahtjevima za cjelokupnu stručnost realizacije.

Zašto je ovo niskorizično

Zajedničko ulaganje u nekretnine raspoređuje rizik između više ulagača, smanjujući financijski teret i izloženost za bilo kojeg pojedinačnog sudionika. Ovo zajedničko ulaganje u veće, potencijalno stabilnije nekretnine, nudi zaštitu od nestabilnosti tržišta.

Za koga je ovo najbolje

Zajedničko ulaganje u nekretnine je najbolje za investitore koji imaju viška kapitala za ulaganje, ali ne žele svakodnevno upravljati imovinom. Također je prikladan za one koji žele diversificirati svoj portfelj kroz imovinu određenih nekretnina bez rizika i složenosti kao isključivog investitora i vlasnika.

3. Kupnja nekretnina kojima treba renoviranje

Metoda kupnje nekretnina koje imaju nedostatke, kako pravne, tako i materijalne, sveobuhvatan je pristup takvoj izgradnji portfelja nekretnina. Započinje kupnjom podcijenjenih nekretnina, nakon čega slijedi njihovo renoviranje kako bi se povećala njihova vrijednost.

Nakon obnove i iznajmljivanja ili prodaje, te se nekretnine refinanciraju kako bi se povratili troškovi obnove, što investitoru omogućuje ponavljanje procesa s novim nekretninama.

Zašto je ovo niskorizično

Ova metoda je niskog rizika zbog fokusa na dodavanje vrijednosti kroz renoviranje i osiguranje novčanog toka kroz iznajmljivanje. Refinanciranjem ulagači mogu vratiti većinu uloženog kapitala, smanjujući količinu novca vezanu za bilo koju pojedinačnu nekretninu.

Za koga je ovo najbolje

Ovaj je pristup idealan za investitore koji su praktični i dobro razumiju renoviranje i upravljanje nekretninama. Odgovara onima koji traže dugoročnu strategiju ulaganja koja gradi bogatstvo kroz akumulaciju imovine i rast kapitala.

4. Fondovi za ulaganje u nekretnine (REIT)

REIT-ovi nude ulagačima način ulaganja u portfelje nekretnina bez izravne kupnje fizičkih nekretnina. REIT-ovi, kojima se često trguje na velikim burzama, pružaju likvidan oblik ulaganja u nekretnine, omogućujući jednostavan ulazak i izlazak.

Ova se strategija usredotočuje na stvaranje prihoda, budući da REIT-ovi moraju većinu svog oporezivog prihoda podijeliti dioničarima.

Zašto je ovo niskorizično

Ulaganje u REIT-ove smatra se niskim rizikom jer uključuje raznolike portfelje nekretnina koje generiraju prihod, a koje obično daju stabilne povrate. Također, budući da se ovim instrumentima javno trguje, REIT-ovi nude veću likvidnost u usporedbi s tradicionalnim ulaganjima u nekretnine.

Za koga je ovo najbolje

REIT-ovi su idealni za investitore koji traže izloženost nekretninama bez složenosti izravnog vlasništva nad imovinom. Odgovaraju onima koji preferiraju likvidniju imovinu i traže redovitu raspodjelu prihoda, kao što su umirovljenici ili investitori usmjereni na prihod.

5. Airbnb Arbitrage

Airbnb Arbitrage poslovni je model s nekretninama koji omogućuje Airbnb korisniku da u podzakup iznajmi nekretninu za dugoročni najam u svrhu kratkoročnog iznajmljivanja na platformi Airbnb. Još jednostavnije rečeno, Airbnb Arbitrage za iznajmljivanje je praksa iznajmljivanja nekretnine s izričitom svrhom davanja u podnajam na Airbnbu.

Airbnb Arbitrage uključuje dugoročno iznajmljivanje nekretnina, a zatim njihov podnajam u vidu kratkoročnog najma na platformama kao što je Airbnb. Ova strategija kapitalizira razliku između dugoročnih troškova najma i kratkoročnog prihoda od najma. Posebno je učinkovit u turističkim ili poslovnim područjima s velikom potražnjom, gdje kratkoročne cijene najma mogu znatno premašiti troškove dugoročnih najmova.

Zašto je ovo niskorizično

Airbnb Arbitrage smatra se poslovanje s manjim rizikom jer ne zahtijeva vlasništvo nad nekretninom. Primarno ulaganje su troškovi najma i postavljanja oglasa. Strategija kapitalizira razliku između dugoročnih troškova najma i kratkoročnog prihoda od najma, potencijalno donoseći visoke povrate bez obveze kupnje nekretnine.

Za koga je ovo najbolje

Ova strategija je najbolja za pojedince koji imaju stručnost na tržištu kratkoročnog najma i posjeduju vještine u ugostiteljstvu i korisničkoj službi. Posebno je prikladan za one koji ne žele ulagati veliki kapital u kupnju nekretnine, ali su vješti u stvaranju atraktivnih prostora za iznajmljivanje.

6. House Hack Short-term Rentals

U svojoj srži, House Hack odnosi se na kupnju nekretnine, stanovanje u njenom dijelu i iznajmljivanje ostalih dijelova. Ova strategija može znatno smanjiti ili potpuno pokriti vaše otplate hipoteke i druge troškove stanovanja. To je pametan način za početak ulaganja u nekretnine, koji vam omogućuje da izgradite bogatstvo i istovremeno smanjite troškove života. House Hack također može pružiti dragocjeno iskustvo u upravljanju imovinom i ulaganju u nekretnine.
Ovo je često najprikladnije za pojedince koji već posjeduju dom.
Ova strategija u kratkom roku može pribaviti dvije nekretnine s priljevom novca i na kraju dvije nekretnine koje posjedujete koje koristite. Na drugu se nekretninu ide nakon što budete stabilni s jednim kratkoročnim najmom, nakon toga, razmislite o tome da to učinite ponovno.

Zašto je ovo niskorizično

House Hack Short-term Rentals diverzificira izvore prihoda, smanjujući financijski rizik širenjem na više nekretnina. Strategija obično uključuje nekretnine u područjima visoke potražnje, jer to pomaže u održavanju stabilnog prihoda od najma i vrijednosti imovine.

Za koga je ovo najbolje

Ovaj je pristup prikladan za vlasnike kuća kojima je ugodno upravljati nekretninama i nositi se s dinamičnom prirodom kratkoročnih najmova. Posebno je idealan za pojedince koji žele ući u ulaganje u nekretnine uz minimalne poremećaje u njihovoj trenutnoj životnoj situaciji.

Završne misli

Ove niskorizične strategije ulaganja u nekretnine mogle bi biti ključ koji pokazuje stabilnu i profitabilnu budućnost u poslovima s nekretninama.
Upamtite, nema potrebe da istovremeno eksperimentirate sa svih šest strategija. Odaberite jednu, naučite više, primijenite svoje znanje i neprestano prilagođavajte svoju strategiju. To će vas odvesti prema uspješnoj budućnosti ulaganja.

ZATRAŽITE PONUDU! ILI NAS JEDNOSTAVNO KONTAKTIRAJTE

    Dopušteni formati su: JPEG, JPG, PNG, WORD i PDF maksimalne veličine do 5MB
    (Molimo rezultat upišite u kolonu ispod da niste robot)

    Leave a comment